9 december 2009

Grammis 2010 – tio bidrag nominerade till Årets låt

De tio bidragen som i en publik omröstning tävlar i Grammis-kategorin Årets låt har tillkännagivits. Listan innehåller såväl Melodifestival-bidrag med Måns Zelmerlöw, Alcazar och Sarah Dawn Finer som andra hits med Dead By April, Takida, Promoe, Erik Hassle och Agnes.

Igår inleddes den publika omröstningen där allmänheten bestämmer vilka fem bidrag som kommer att vara med i den slutomröstning i vilken vinnaren sedan kommer att röstas fram. Nästa onsdag, 16 december, presenteras de fem bidrag som går vidare till sista publika röstningen tillsammans med de nominerade i de övriga Grammis kategorierna.

Slutröstningen för att få fram vinnaren i Årets låt pågår sedan ända fram till midnatt den 14 januari, d.v.s. dagen innan Grammisgalan i Stockholm 15 januari 2010.
Röstningen sker via www.grammis.se.

Årets låt, nominerade:

Agnes Release Me
Alcazar Stay The Night
Dead By April Losing You
Erik Hassle Hurtful
Mando Diao Dance With Somebody
Måns Zelmerlöw Hope And Glory
Markus Krunegård Hela livet var ett disco
Promoe Svennebanan
Sarah Dawn Finer Moving On
Takida The Things We Owe

Claes Olson