7 december 2009

Sony/ATV och Sound Pollution i förlagssamarbete

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia och Sound Pollution har i dagarna ingått samarbete där Sony/ATV kommer att administrera rättigheterna i nystartade Sound Pollution Songs AB.

– Sound Pollution är ett av Sveriges finaste musikbolag, de har en tydlig profil, ett genuint kunnande och ett fantastiskt nätverk. De har redan byggt upp en stark förlagskatalog som kommer vara en tillgång för Sony/ATV kontoren i Europa och övriga världen, kommenterar Patrik Sventelius, vd Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

– Vi är mycket nöjda med detta avtal, , säger Johan Hargeby, vd Sound Pollution.
– Sony/ATV är nu att betrakta som vår förlagspartner då de gör så mycket mer än bara ren administration. Sony/ATV erbjuder kompetens och är ett perfekt stöd i utvecklingen av vår förlagsverksamhet. Sony/ATV har en stark lokal förankring och personal som framstår som hungriga, aggressiva och väldigt intresserade av att utveckla nya saker, den attityden föll oss i smaken. Dessutom får vi nu tillgång till Sony/ATVs internationella nätverk för att kunna exploatera vår katalog internationellt på ett bättre sätt än tidigare.

Claes Olson