7 december 2009

IFPI lämnar in ansökan om informatinsföreläggande hos tingsrätten

IFPI Svenska gruppen har idag lämnat in en ansökan till Stockholms Tingsrätt för att få ut information om en IP-adress. Ärendet rör en eller flera personer bakom en IP-adress som olagligt fildelat musik på internet.

I april i år öppnades en möjlighet för upphovsrättsinnehavare att, med stöd av svensk lagstiftning och den s.k. IPRED-lagen, få bättre möjlighet att ingripa mot illegal fildelning. Idag lämnade IFPI Svenska gruppen in sin första ansökan till Stockholms Tingsrätt om informationsföreläggande. I samband med det överlämnades bevisning till tingsrätten.

– Vi är av uppfattningen att samtliga delar av musikbranschen mår bäst av kombinationen bra legala tjänster och bra lagstiftning, säger Ludvig Werner, ordförande IFPI Svenska gruppen.

– IPRED är en lagstiftning med gott integritetsskydd för medborgarna som vi naturligtvis kommer att använda för att skydda våra medlemmars rättigheter och deras rättsliga integritet.

Efter att fått in eventuella uppgifter från internetleverantören kommer IFPI att besluta hur man kommer att gå vidare med det aktuella ärendet.

Claes Olson