4 december 2009

Hultsfredsfestivalen bokar själva

Rubriken ovan kan tyckas knepig. Men faktum är att de flesta större svenska rockfestivaler idag är tätt eller exklusivt lierade till olika produktionsbolag. Men så inte längre Rockparty och Hultsfredsfestivalen. Där anställs nu branschbekante Janne Kleman som huvudbokare.

Efter höstens alla problem (se separat MI-artikel tidigare i veckan) blickar nu Hultsfredsfestivalen åter framåt. En del av detta är att man nu anställt Janne Kleman som huvudbokare.

Efter att först ha samarbetat med Live Nation och sedan haft ett exklusivt avtal med AEG Live (från 2008) väljer festivalen nu att inte ha avtal med något bokningsbolag. Man blir i stället sina egna på bokningsfronten med Kleman som ansvarig.

– Att kunna vara oberoende i bokningsarbetet har varit festivalens målsättning i flera år. Men läget har aldrig dykt upp förrän nu. Genom den här lösningen blir vi helt oberoende. Vi ska inte jobba med någon, vi ska jobba med alla, säger Putte Svensson på arrangerande Rockparty.

Enligt branschbedömare som MI pratat med anses detta som ett mycket bra drag av Hultsfredsfestivalen. I ett tufft bokningsklimat får festivalen nu andra möjligheter att skapa sig en egen profil programmässigt, något som var festivalens storhet när den ursprungligen byggdes upp.

Lars Nylin