3 december 2009

Kommunalråd i Hultsfred mordhotades inför omröstningen

Inför måndagens omröstning i kommunalfullmäktige i Hultsfred, där det beslutade förslaget att stödja Hultsfredsfestivalens arrangörer Rockparty stod på agendan, fick det socialdemokratiska kommunalrådet Kira Berg både brev och telefonsamtal där hon hotades till livet. Hoten skulle genomföras om förslaget om ekonomiskt stöd till Rockparty röstades igenom.

Händelsen är polisanmäld och ses som mycket allvarlig av polisen. Säkerhetspolisen SÄPO är inkopplad på ärendet.

Det fullsatta Kommunfullmäktigemötet i Hultsfred i måndags kväll bevakades av civilklädda poliser. Dessutom fanns det en uniformerad polispatrull på plats
– Både brevet och telefonsamtalet var hot mot mig och jag är hotad till livet bekräftar Kira Berg till Sveriges Radio Kalmar.
Polisens informationschef Ulf Karlsson säger till Sveriges Radio Kalmar att polisen ser mycket allvarligt på det som har hänt och berättar att det redan förra veckan kom ett brev till Kira Berg.

På kommunalfullmäktiges möte i Hultsfred fattades ett antal beslut som bidrar till att rädda den efter årets festival ekonomiskt hårt prövade Hultsfredsfestivalen från nedläggning.
Hultsfreds Kommunala Industri AB, som sedan tidigare är delägare i Rock City Hultsfred AB, utökar för en köpeskilling av 4,3 miljoner kronor utökas sitt aktieinnehav i bolagettill 91 procent. Samtidigt blir Hultsfreds Kommun nu även ensamma ägare av hela eventområdet med tillhörande anläggningar. Hultsfreds Kommunala Industri AB har nu fått i uppdrag att arbeta för att möjliggöra och säkra finansieringen av fortsatt festivalverksamhet i Hultsfred.

Såväl de fyra allianspartierna som miljöpartiet reserverade sig mot kommunalfullmäktiges beslut.

Claes Olson