3 december 2009

Arnthor och Aristotracks i avtal med Kobalt

Den svenske producenten/låtskrivaren Arnthor Birgisson – just nu aktuell med låtar till engelska succéartisten Leona Lewis – har slutit ett avtal med musikförlaget Kobalt.

Det administrativa avtalet med Kobalt gäller Arnthor själv och det förlag, Aristotracks Publishing, som han satt upp med Linus Andréen. Kobalt kommer att administrera Birgissons royalties – och sköta synkarbetet – i världen exklusive GAS-länderna och de brittiska öarna.

Genom avtalet administrerar Kobalt framtida verk men också 50 nya låtar inklusive My Hands och I Got You från Leona Lewis färska album Echo [RCA / Sony Music]. Albumet har bl.a. nyligen legat etta i Storbritannien.

– Det är spännande att jobba med Aristotracks och representera några av de finaste producenterna/låtskrivarna i branschen. Arnthor och Linus bygger ett spännande nytt förlag och vi ser fram emot ett långt samarbete, säger Kobalts svenske VD och grundare Willard Ahdritz i ett pressmeddelande.

– Många av våra vänner och kollegor har attraherats av Kobalt. När vi nu tar nästa steg för att expandera stod det klart för oss att Kobalts service och solida affärsmodell perfekt passade våra behov, fortsätter Arnthor och Andréen. i samma pressmeddelande.

Arnthor Birgisson har haft en mängd internationella hits med artister 98 Degrees, Janet Jackson, Britney Spears, Celine Dion, Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Santana, Jessica Simpson, Samantha Mumba, Westlife och Boyzone. Andréen. är kanske mest branschbekant för sitt arbete med artister som Emilia de Poret och den förre Idol-deltagaren Ola Svensson.

Kobalt Music grundades av Ahdritz i London år 2001. Kobalts affärsmodell var och är att snabbt administrera royaltyutbetalningar till sina kunder. Ahdritz var innan Kobalt år 1987 med och grundade skivbolaget och förlaget Telegram tillsammans med Klas Lunding.

Kobalt har idag mer än 80 anställda på sex internationella kontor och mer än 900 klienter. Dessa inkluderar namn som Gwen Stefani, Moby, Kid Rock liksom svenskarna The Hives, Max Martin respektive Andreas Carlsson.

Lars Nylin