2 december 2009

Världspremiär för ABBAWORLD i London i januari

Onsdag 27 januari är det världspremiär för den stora multimedia-utställningen ABBAWORLD på Earls Court i London. Utställningen, som är den enda i sitt slag som är godkänd av gruppens medlemmar själva, bjuder på en interaktiv resa i 25 rum fyllda med ett exklusivt urval av musik, filmklipp, bilder och aldrig tidigare visade föremål ur ABBA-medlemmarnas egna samlingar.

På den interaktiva och audiovisuella utställningen ABBAWORLD kommer gruppen s karriär på flera nya banbrytande sätt att levandegöras. Med hjälp av holografisk 3D-teknologi kommer besökarna att kunna se sig själva uppträda live på scenen tillsammans med ABBA i Perform with ABBA. I avdelningen Tretow MIX Challenge kommer man att kunna mixa ABBA-låtar. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att sjunga, dansa och spela in videos tillsammans med ABBA.
Besökarnas upplevelser av besöket kommer att sparas och kunna återupplevas genom ett intelligent biljettsystem, som gör att de filmer och bilder som har skapat s kommer att kunna spelas upp igen på www.abbaworld.com.

Jonas Åkerlund har regisserat en introduktionsfilm till utställningen, som har möjliggjorts genom ett nära samarbete med samtliga fyra ABBA-medlemmar.
– Agnetha, Björn, Benny och jag, är oerhört glada att vara en del av ABBAWORLD och få möjligheten att dela med oss av våra fantastiska upplevelser, kommenterar Anni-Frid Lyngstad.
– Tack vare de interaktiva inslagen i utställningen kan vi för första gången göra resan genom hela vår karriär tillsammans med våra fans. London har en speciell plats i allas våra hjärtan och vi ser fram emot världspremiären för ABBAWORLD i januari.

Imorgon, torsdag startar Live Nation biljettförsäljningen.

Claes Olson

Länk:
www.abbaworld.com