2 december 2009

Musicbase placerar svensk musik i CBS tv-serier

CBS, ett av USA:s största tv-bolag, har börjat arbeta med en ny strategi för musiken i sina tv-serier och filmer. Svenska Musicbase har därför lyckats få med inte mindre än fyra svenska artister i CBS:s musikkatalog första halvåret 2010: Jeremiha, Sara Rumar, Neo Cartoon Lover och Martin Ekman.

CBS kommer i framtiden att varje halvår endast arbeta med fasta mindre kataloger, med musik från endast 800 artister, och begränsa sig till innehållet i de katalogerna per sexmånadersperiod. För att genomföra detta har man den senaste tiden sökt efter nya artister till den katalog som ska ligga till underlag för musikinnehållet i tv-serierna.

När svenska Musicbase presenterade sin filmmusik-repertoar tidigare i höstas lyckades bolaget få in de fyra svenska artister Martin Ekman, Jeremiha, Sara Rumar och Neo Cartoon Lover i CBS:s katalog för första halvan av 2010.

– Förhoppningsvis finns det en rätt god chans genom det nya projektet av våra artister kommer höras i amerikanska tv-serier, berättar Peter Åstedt på Musicbase. Vi får tillgång till en egen agent som jobbar aktivt för att just få in våra låtar i tv-serierna inom CBS.

CBS producerar för närvarande bland annat tv-serierna CSI, Criminal Minds, Survivor, Two And A Half Men, Cold Case, Bigbang Theory och The Amazing Grace.

Claes Olson