1 december 2009

EMI Music Publishing har tecknar avtal med danska Volbeat

EMI Music Publishing har tecknat avtal med det danska rockbandet Volbeat, som just nu genomför en turné i Nordamerika som förband åt Metallica. Det långsiktiga förlagsavtalet innebär att bandets musik kommer att representeras av EMI Music Publishing världen över.

Efter att tidigare släppt tre album på en indieabel i Europa signerade danska Volbeat nyligen ett världsomfattande skivkontrakt med Universal. Det nu aktuella förlagsavtalet med EMI Music Publishing är resultatet av ett nära samarbete mellan Guy Moot (President of European Creative), Stefan Gullberg (vd, EMI Music Publishing Scandinavia), Ole Dreyer-Wogensen (Creative Manager på förlagets danska division) och Dan McCarroll (EVP of North American Creative).

– Volbeat är ett av de mest imponerande rockbanden på marknaden just nu och alla som har sett deras konserter med Metallica kommer utan tvekan att hålla med, säger Guy Moot.
– Michael Paulsen är en klassisk låtskrivare som har en fantastisk talang för rock och hans förståelse för låtskrivarkonsten är det som verkligen får bandets musik att sticka ut. Det är tack vare teamets ansträngningar vi har kunnat säkra den här dealen med bandet, där Stefan, Ole och våra Europeiska team har arbetat bort alla hinder och där Dan McCarroll och New York kontoret visar hur vi stöttar våra upphovsmän på en global basis.
– Vi arbetar alla tillsammans för varandra för att kunna leverera bästa möjliga resultat till våra upphovsmän och det är vad det alltid borde handla om, summerar Guy Moot.

– Vi har velat jobba med Volbeat sedan flera år, berättar Stefan Gullberg. Det är ett fantastiskt band med fantastiska låtar.
– Det kändes helt rätt att åka hela vägen till New York för att skriva avtal med dem och att se dem spela på Madison Square Garden övertygade mig ännu mer om att de hör hemma på de stora arenorna. Vi har verkligen jobbat som ett team för att få detta till stånd .
– Låtarna har alltid varit hjärtat i allt vi har gjort som Volbeat de senaste åtta åren och vi är glada över att vara en del av en så klassisk katalog som EMI Music Publishings, kommenterar Volbeats frontman Michael Paulsen. ”We’re very psyched about this deal!”.

EMI Music Publishing representerar idag totalt mer än 1,3 miljoner copyrights. Till de viktigaste verken i förlagskatalogen hör bl.a New York New York, You’ve Got A Friend, The James Bond Theme, Lady Marmalade, Ain’t No Mountain High Enough, Always On My Mind, Over The Rainbow, I Heard It Through The Grapevine och Singin’ In the Rain.
Listan på musikförlagets nuvarande upphovsmän och producenter inkluderar Arctic Monkeys, James Blunt, Duffy, Calvin Harris, My Chemical Romance, Mark Ronson, Tinchy Stryder, Sam Sparro, Amy Winehouse, Jay-Z, Beyoncé, ochAlicia Keys. Bland de skandinaviska upphovsmännen kan nämnas bl.a Lykke Li, Anna Ternheim, Salem Al Fakir, Peter Bjorn & John, Dead By April, Donkeyboy, Maria Mena, Kurt Nilsen, Tim Christensen och L.O.C.

Claes Olson