1 december 2009

Crescendolls segrade i Jack Rocks-finalen

Det blev till slut Crescendolls som stod som segrare när den riksomfattande musiktävlingen Jack Rocks i förra veckan avslutades med en stor finalgala på Skyddsrummet i Stockholm. Juryn var helt enig i sitt beslut om att kora det unga gävlebandet som segrare.

Juryns motivering lyder:

”Någon påpekade att de skulle vara ett perfekt förband till Dave Grohls nya supergrupp Them Crooked Vultures. Med ett zeppelinskt gung, en stor röst och en självklarhet på scen var Crescendolls de värdiga vinnarna av Jack Rocks 2009.”

Första pris i tävlingen bestod av 30.000 kronor i musikutrustning hos JAM, produktion av en EP samt merchandise-kit och support under ett helt år av teamet bakom Jack Daniel´s.

– Återigen har vi sett och glatt häpnat över vilka talanger det finns där ute, konstaterar Sari H Wilholm på Philipson Söderberg, som är initiativtagare till Jack Rocks i Sverige.
– Crescendolls sällar sig nu till H.E.A.T. och The Fast Forwards>> där vi med stolthet hoppas att vi får vara med och bidra till att banden lyckas och får framgång.

– Det känns helt fantastiskt, skitkul helt enkelt! säger Crescendolls trummis Oscar Leander . När man lagt ner så mycket tid och jobbat med något så hårt, känns det förstås härligt med lite extra ”muskler” som ger nytt självförtroende”.
I november albumdebuterade Crescendolls med albumet Ten Out Of Ten (producerat tillsammans med Stefan Aronsson från Baron Bane m.m.) på sin egen Record Union-distribuerade label Clandestiny Records. I vår turnerar bandet i Tyskland.

Claes Olson

Länk Crescendolls:
http://www.myspace.com/crescendollsrocks