26 november 2009

Universal Music Publishing i avtal med Panic & Action

Universal Music Publishing Skandinavien AB har i dagarna slutit ett co-publishingavtal med Panic & Action. Panic & Action är ett skivbolag/management som startats av Peter "Babs" Ahlqvist, även känd som mannen bakom det legendariska skivbolaget Burning Heart Records.

Ahlqvist har nu startat Panic & Action tillsammans med producenten Eric Höjdén, något som MI tidigare berättat om.

Panic & Action har under året släppt debutalbum med grupperna Chemical Vocation och Adept. Under nästa år kommer bl.a. plattor med Shiloh och Her Bright Skies.

Ahlqvists förra bolag Burning Heart Records var ett av de ledande svenska under 1980- och 90-talen med band som The Hives, The Refused, Millencolin, Turbonegro & the (International) Noise Conspiracy, Moneybrother, Raised Fist och Looptroop.

Höjdén har producerat band som nämnda Adept, Her Bright Skies och Chemichal Vocation men även exempelvis Early To Bed och Intohimo.

Visionen för Panic & Action är att hjälpa och utveckla nya band i början av deras karriärer. Bolaget genomförde tidigare i år en omfattande Sverigeturné med alla sina artister. Även 2010 planeras liknande turnéer.

Lars Nylin