24 november 2009

Carolas julskiva nr. 1 på Amazon.com i USA

Den här veckan placerade sig Carolas nya julskiva Christmas In Bethlehem [X5 Music] 1:a på listan över mest nedladdade julalbum på Amazon.com i USA. Carola toppar listan före bland andra Michael Bublé, Bob Dylan och Josh Groban. Efter en lyckad kampanj av X5 Music placerade sig albumet på plats 53 på Amazons totala albumlista.

– Carola har ju aldrig varit tillgänglig för en utländsk publik tidigare. Vårt arbetssätt är att sprida budskapet via nätet och att på ett effektivt sätt nå Carolas potentiella publik den vägen, förklarar Johan Lagerlöf, vd på bolaget X5 Music, som de senaste åren framgångsrikt har arbetat med digital musikdistribution.
– Tanken är inte att göra en traditionell ”storsatsning” utomlands. Det roliga är att albumet hittar en publik i många olika länder så snabbt.
Förstaplatsen på Amazon-listan för julalbum har utöver den höga placeringen på totallistan, där albumet alltså placerat sig på plats 53, den senaste veckan följts av listplaceringar på iTunes jullistor även i bland annat Holland, Spanien, Italien, Norge och Finland.
Christmas In Bethlehem är en jättebra julskiva och Internet har inga nationsgränser, konstaterar Johan Lagerlöf.

– Det är enormt inspirerande att se ett sådant positivt resultat och genomslag via nätet så snabbt! kommenterar Carola, som tecknade kontraktet med X5 Music så sent som för bara några månader sedan.
– Jag är så glad och tacksam över att min internationella publik äntligen får möjlighet att få tag på min musik på engelska. Så inspirerande!

Carola Christmas In Bethlehem släpps i år digitalt av X5 Music över hela världen och gavs genom Universal Music 11 november ut även på cd i Norden.

Claes Olson