19 november 2009

Europavox i Stockholm

Rocklubbarna Debaser Slussen och Medis i Stockholm är med start i går torsdag, skådeplatser för tredagarsfestivalen EuropaVox. Den ursprungligen franska festivalen är numera ambulerande och det svenska ordförandeskapet i EU gör Stockholm till första anhalt.

Europavox har i sina första fyra upplagor arrangerats i franska Clermont-Ferrand. När den nu går på export – ett initiativ från EU:s kommunikationsenhet – blir det alltså de båda Debaser i Stockholm som blir festivallokaler.

Artister från hela Europa bjuder på livemusik och dj-set. På fredagen framträder Shout Out Louds, Múm och Kütu Folk. Under lördagen spelar Das Pop, Data, Ebony Bones och Delorean. Det arrangeras även debatter (mer info i länk nedan). Margot Wallström har dock enligt ett pressmeddelande i sista stund utgått ur debattprogrammet.

Mer info:

http://www.skiva.se/nyheter/festivalen-europavox-till-stockholm-och-debaser

Länk till MI:s rapport från Europavox i våras:

http://www.musikindustrin.se/artikel/852/Europavox_vaxer___fran_Frankrike_till_Sverige.html

Lars Nylin