18 november 2009

Beverly Glenn Sundel R.I.P.

"En av Sveriges ledande gospelartister, Beverly Glenn Sundel, har lämnat oss.
Beverlys långa karriär inom svensk musikbransch startade 1964 då hon kom hit från USA. Hon var en eftertraktad studio- och körsångerska och under många års tid körade hon bakom olika artister på Melodifestivalen, bland annat 1974 då ABBA vann med Waterloo. Beverlys röst kan också höras på Lill Lindfors svenska version av Killing Me Softly – Sången han sjöng var min egen. Andra välkända namn hon jobbat med är Ted Gärdestad, Tomas Ledin, Björn Skifs, Per-Erik Hallin, Svenne & Lotta Hedlund, Frank Ådahl och Jan Johansen.
1988 var hon ett av affischnamnen för både Stockholm Jazzfestival och Stockholm Gospelkör festival. Tillsammans med bland annat vännen Cyndee Peters har Beverly sedan 80-talet spridit gospelmusiken till gospeltörstiga och körsjungande svenskar. Bland de sista projekten Beverly medverkade i var som en av många prominenta sångerskor i Stockholm City Damkör, bestående av förutom Beverly själv, Cyndee Peters, Gladys del Pilar, Consuelo del Pilar, Jessica Folcker, Kayo, Sharon Dyall och Vivian Cardinal."

Minnesstund och begravning kommer att ske i Immanuelskyrkan i Stockholm torsdagen den 19 november kl.14.00, dit sönerna Douglas och Robert hälsar alla välkomna.

För ytterligare information, se: http://www.michellenakagawa.com/beverlyglenn.html

Michelle Nakagawa