11 november 2009

In Flames firar första guldet

Det svenska hårdrockbandet In Flames har med sitt senaste album A Sense Of Purpose [Nuclear Blast / Universal] för första gången nu passerat gränsen för guldskiva i Sverige. När skivan släpptes i april förra året gick det sedemera grammisbelönade albumet direkt in på SverigeTopplistans förstaplats. I december gör bandet tre större spelningar i Sverige.

Förra sommaren uppträdde In Flames inför ett fullpackat Gröna Lund och i somras gjorde man bl.a succé inför 30 000 personer på Sweden Rock Festival. Därför finns det anledning att räkna med hög publiktillströmning när bandet om några veckor avslutar A Sense Of Purpose-turnén med konserter på Hovet i Stockholm (11/12), Scandinavium i Göteborg (12/12) och Arena i Malmö (14/12), för att därefter ta en paus innan man påbörjar arbetet med nästa album.

In Flames konserter i december presenteras av LiveNation, Kulturbolaget, The Agency Group, Rockstar Energy Drink och Taste of Chaos. Support: Killswitch Engage, Dead By April, Everytime I Die och Maylene and the Sons of Disaster.

Claes Olson