4 november 2009

Jörgen Elofsson bakom ledmotivet till Snabba cash

Jörgen Elofsson är en av kompositörerna av ledmotivet U Got Me Good till filmatiseringen av Jens Lapidus bestseller Snabba cash. Låten släpps på singel 17 november av det i fjol startade skivbolaget Mamia Music och sjungs av bolagets första kontraktering Sheri.

– Det känns jättekul och hedrande att få producera ledmotivet till filmatiseringen av Snabba cash, som blev en sådan storsäljare när den kom i bokform, och redan har nått kultstatus. Dessutom känns det extra ballt att producera en låt till Sveriges nästa musikexport Sheri, säger Jörgen Elofsson.

– Vi är oerhört nöjda med låten U Got Me Good som vi direkt ansåg var självskriven för Snabba cash, säger Frank Bonn, vd Mamia Music.
– Vi har haft en omfattande och intensiv process som pågått under hösten 2009 där vi bjudit in olika välrenommerade, internationella låtskrivare. Det har varit en utmanande balansgång att hitta en låt som fungerar lika bra till filmen som att spelas i radio. När vi hörde Jörgen Elofssons bidrag visste vi direkt att vi hittat det vi letat efter.
U Got Me Good är en rå, cool, uptempo låt med en catchy refräng som sätter sig direkt! slår Frank Bonn fast med eftertryck.
– Det hade inte kunnat bli ett bättre ledmotiv. Hela låten andas internationell hippfaktor som förstärker varumärket Snabba cash, konstaterar Fredrik Wikström, filmproducent på produktionsbolaget Tre Vänner.

U Got Me Good är producerad av Jörgen Elofsson tillsammans med Erik Lidbom. Duon har skrivit låten ihop med John Lundvik och C Mason.

Claes Olson