3 november 2009

KA Musik återuppstår i regi av Keith Almgrens Sweden Songs

KA Musik, som på 90-talet bland annat gav ut dansbandsmusik med Keith Almgrens Orkester, Ann-Cathrine Wiklander, Micke Ahlgrens och Torgny Melins, har har efter mer än tio år i träda återuppstått som en etikett under Sweden Songs – ett bolag ägt av Keith Almgren, som på 90-talet även var mannen bakom KA Musikproduktion.

Genom Sweden Songs kommer KA Music med start denna månad åter igen att satsa på utgivningar med både modernare dansband och pop / schlager. Första utgivning blir Highlights med sångaren Andreas Widstrand. Inför bandets medverkan i SVT:s Dansbandskampen 14 november släpps singeln The Best Part Of Me digitalt.

KA Musik ligger numera under Sweden Songs förlag. Bolaget Sweden Songs har även en egen label, där förlaget släpper pop/rock, schlager m.m.
– Förlaget KA Musikproduktion såldes dock 1998 och ägs numera av Scandinavian Songs, betonar Keith Almgren, som i år firar 30 år i musikbranschen.
På Sweden Songs släpps närmast Magnus Bergmans singel Ingen annan följt av albumet I Mexico. Därefter är man bl.a aktuella med den finska sångerskan Sonja Bishop – som var med i både Melodifestivalen i Finland med en Sweden Songs-förlagd låt och därefter i den lettiska melodifestivalen – samt jullåten Jag vill ge (nu i jul och resten av mitt liv) med Liv Hansson.

Sweden Songs och KA Musik nås genom Keith Almgren, tel. 0708-527056 och e-post: info@swedensongs.se

Claes Olson