3 november 2009

Darin första joker i Melodifestivalen 2010

I dag offentligjordes Darin som första joker till Melodifestivalen 2010. Hans tävlingsbidrag You're Out Of My Life är skrivet av Henrik Janson och Tony Nilsson, båda kontrakterade av peermusic.

– Darin har stått på min önskelista sedan 2005, då han knockade hela den svenska artisteliten under Melodifestivalens 50-årsjubileum med sin egen tolkning av Det gör ont, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.
– I år föll bitarna på plats, både låtmässigt och tidsmässigt, konstaterar han förnöjt.

För låtskrivarna Tony Nilsson och Henrik Janson blir Melodifestivalen 2010 fjärde respektive tredje gången medverkar. You’re Out Of My Life är låtskrivarparets andra tävlingsbidrag i år. Sedan tidigare är det klart att även deras låt Too Late To Say I’m Sorry finns med i startfältet.
Tony Nilsson har tidigare deltagit i Melodifestivalen med Love In Stereo 2008 samt med både Disconnect Me och The Queen 2009. Utöver ovannämnda Nilsson/Jansson-kompositioner har Tony Nilsson även med låten Doctor Doctor (skriven tillsammans med Mirja Breitholtz) nästa år.
För Henrik Jansson är det tredje gången han är med i Melodifestivalen. Tidigare har han medverkat med Higher Ground 2005 och The Queen 2009.

Med dagens joker är nu 28 av 32 bidrag till nästa års Melodifestival klara. Torsdagen den 12 november tillkännagörs vilket bidrag som tittarna röstat fram som årets Webbjoker.

Claes Olson