28 oktober 2009

EMI Music Publishing kontrakterar norska DonkeyBoy

DonkeyBoy var helt okända i hemlandet när de i mars i år singeldebuterade med låten Ambitions. En Warneranställd hade hittat låten på MySpace och utan draghjälp av hypemedia eller stora festivaler gick bandet från anonymitet till 12 raka veckor som etta på den norska singellistan. Ambitions petades ner först av bandets egna uppföljare, Sometimes.

Efter en sådan start har förlagen givetvis jagat bandet med det distinkt 1980-talsinfluerade soundet. Men nu står det klart att det blir EMI Music Publishing för Cato Sundbergt och hans band, EMI som funnits med i bilden sedan start.

På EMI säger Johnny Tennander:

– Vi hörde Donkeyboys demolåtar för ungefär ett år sen och blev helt sålda, det är svårt att förneka sån här låtstyrka och det är ju deras fantastiska succé ett konkret bevis för. Vi är otroligt glada över att få jobba med dem och nästa steg blir att få fart på det internationellt, där det redan finns ordentligt intresse på flera håll.

DonkeyBoys debutalbum Caught In A Life släpptes förra veckan, gick in albumlistans första plats och sålde omedelbart platina. Det internationella intresset för bandet är redan mycket stort och en internationell lansering kommer att inledas under 2010. Men innan dess ska bandet turnera hemma i Norge med a-ha på de senares avskedsturné. Den som vill kan läsa in symbolik i detta.

Lars Nylin

DonkeyBoy var helt okända i hemlandet när de i mars i år singeldebuterade med låten Ambitions. En Warneranställd hade hittat låten på MySpace och utan draghjälp av hypemedia eller stora festivaler gick bandet från anonymitet till 12 raka veckor som etta på den norska singellistan. Ambitions petades ner först av bandets egna uppföljare, Sometimes.

Efter en sådan start har förlagen givetvis jagat bandet med det distinkt 1980-talsinfluerade soundet. Men nu står det klart att det blir EMI Music Publishing för Cato Sundbergt och hans band, EMI som funnits med i bilden sedan start.

På EMI säger Johnny Tennander:

– Vi hörde Donkeyboys demolåtar för ungefär ett år sen och blev helt sålda, det är svårt att förneka sån här låtstyrka och det är ju deras fantastiska succé ett konkret bevis för. Vi är otroligt glada över att få jobba med dem och nästa steg blir att få fart på det internationellt, där det redan finns ordentligt intresse på flera håll.

DonkeyBoys debutalbum Caught In A Life släpptes förra veckan, gick in albumlistans första plats och sålde omedelbart platina. Det internationella intresset för bandet är redan mycket stort och en internationell lansering kommer att inledas under 2010. Men innan dess ska bandet turnera hemma i Norge med a-ha på de senares avskedsturné. Den som vill kan läsa in symbolik i detta.

Lars Nylin

Efter att de i ett halvår dominerat de norska listorna har Drammengruppen DonkeyBoy varit ett hett villebråd för förlagen. Nu har bandet, som på skivsidan finns hos Warner Music, skrivit på för EMI Music Publishing.