22 oktober 2009

Thåström samlar sig

Den 25/11 släpper Joakim Thåström samlingen Be-bop-a-lula hela jävla dan! I samband med utgivningen medverkar Thåström i TV-programmet Skavlan.

Den kommande samlingen från Universal Music summerar Thåströms 20 år som soloartist. I skivans booklet presenteras en intervju med Thåström gjord av DN-journalisten Georg Cederskog (som senare kommer med en bok om Thåström och dennes karriär).

Intervjun är innebär att Thåström uttalar sig offentligt för första gången på mer än sex år. En annan ovanlig företeelse är ett TV-framträdande från 52-åringen som en gång slog genom i Ebba Grön. Det ändrar Thåström nu genom att 27/11 medverka i SVT-programmet Skavlan.

Samlingen släpps även i ett box-format där det medföljer en bonusskiva samt en DVD med 8 låtar inspelade på Olympen i Lund år 2006. Bonusskivan Kompost innehåller bl.a. inspelningar av Dan Anderssons En spelmans jordafärd och Garbochocks Repulsiv.

I januari 2010 följer Thåström upp utgivningarna med en kortare Skandinavisk turné, biljetterna till denna släpps nu på måndag 26/10.

Lars Nylin

Foto: Pär Wickholm