21 oktober 2009

Fatboy kontrakterade till Air Chrysalis/Arrow

Fatboy har skrivit ett avtal med Air Chrysalis/Arrow Music. Rockabiillybandet som förra året släppte sitt andra album jobbar just nu med uppföljaren.

Med sångaren Thomas Pareigis som frontperson och branschbekanta medlemmar som Hannu Kiviaho, Jörgen Wall och Alf Östlund har Fatboy under 00-talet inte bara erövrat den heta svenska rockabillyscenen uatn också nått utanför denna. Redan vid debutalbumet "Steelhearted" (2005) var hyllningskörerna ivriga och förra årets "In My Bones" nådde topp 10 på albumlistan följt av Grammisnominering som bästa band.

Parallellt med att gruppen nu arbetar med uppföljaren har man i dagarna tecknat ett förlagsavtal med Air Chrysalis och dess samarbetspartner Arrow Music – d.v.s. Hans Larsson, bekant inte minst som manager för The Refreshments.

Air Chrysalis VD Ben Malén säger till MI:

– Vi har länge haft ögonen på Fatboy både professionellt och som fans så därför känns denna signing extra rolig. Bandet har gått från klarhet till klarhet och deras publik växer kontinuerligt både här hemma och utomlands vilket så klart känns bra. Med vår set-up bestående av Hans Larsson på Arrow Music och Kaine Taylor hos oss kommer vi att kunna hjälpa bandet på ett bra och konstruktivt sätt.

Fatboys manager Hampus Kivimäe säger:

– Air Chrysalis har länge uppvaktat oss och visat ett stort engagemang så det känns naturligt att Fatboy nu hamnar under deras flagg, att de bjuder på tårta och håller reda på födelsedagar gör så klart saken inte mindre bra. Vi ser fram emot mycket Schwarzwald!

Lars Nylin

Fatboy har skrivit ett avtal med Air Chrysalis/Arrow Music. Rockabiillybandet som förra året släppte sitt andra album jobbar just nu med uppföljaren.

Med sångaren Thomas Pareigis som frontperson och branschbekanta medlemmar som Hannu Kiviaho, Jörgen Wall och Alf Östlund har Fatboy under 00-talet inte bara erövrat den heta svenska rockabillyscenen uatn också nått utanför denna. Redan vid debutalbumet "Steelhearted" (2005) var hyllningskörerna ivriga och förra årets "In My Bones" nådde topp 10 på albumlistan följt av Grammisnominering som bästa band.

Parallellt med att gruppen nu arbetar med uppföljaren har man i dagarna tecknat ett förlagsavtal med Air Chrysalis och dess samarbetspartner Arrow Music – d.v.s. Hans Larsson, bekant inte minst som manager för The Refreshments.

Air Chrysalis VD Ben Malén säger till MI:

– Vi har länge haft ögonen på Fatboy både professionellt och som fans så därför känns denna signing extra rolig. Bandet har gått från klarhet till klarhet och deras publik växer kontinuerligt både här hemma och utomlands vilket så klart känns bra. Med vår set-up bestående av Hans Larsson på Arrow Music och Kaine Taylor hos oss kommer vi att kunna hjälpa bandet på ett bra och konstruktivt sätt.

Fatboys manager Hampus Kivimäe säger:

– Air Chrysalis har länge uppvaktat oss och visat ett stort engagemang så det känns naturligt att Fatboy nu hamnar under deras flagg, att de bjuder på tårta och håller reda på födelsedagar gör så klart saken inte mindre bra. Vi ser fram emot mycket Schwarzwald!

Lars Nylin

Bilden fr.v; Lotta Eriksson, Joakim Lindahl, Hannu Kiviaho, Thomas Pareigis, Jan Lissnils, Kaine Taylor, Jörgen ”Jugglo” Wall, Hans Larsson. Saknas på bilden gör Ben Malén, Fatboy’s basist Alf Östlund och Hampus Kivimäe.