20 oktober 2009

Warner / Chappell framgångsrikaste musikförlaget i Melodifestivalen 2010

I förra veckan rapporterade MI felaktigt att peermusic för andra året i rad var det mest framgångsrika musikförlaget ifråga om flest nomineringar bland de 27 först presenterade bidragen till Melodifestivalen 2010. Efter att ett av peermusics bidrag diskvalificerats och ny kontrollräkning genomförts visar det sig nu att istället Warner / Chappell Music Scandinavia är årets överlägset mest framgångsrika musikförlag med andelar i inte mindre än hela sju tävlingsbidrag.

Dimitri Stassos har del i två av de 27 först presenterade tävlingsbidragen: låtarna Stop och Unstopable (!). I övrigt är Warner / Chappells bidrag utspridda på inte mindre än 16 olika enskilda upphovsmän. Fyra av de sju låtarna kontrolleras till 100 procent av Warner / Chappell Music. Upphovsmännen Douglas Leon (Hippare Hoppare), Hamed K-One Pirouzpanah (som komponerat musik till Singel) och Hanif Sabzevari samt Ola Svensson (som båda har del i Unstopable) är kontrakterade av andra musikförlag.

Warner / Chappell Music Scandinvias bidrag till Melodifestivalen 2010

You’re making me (hot-hot-hot)
Tim Larsson/Johan Fransson/Tobias Lundgren

Hippare Hoppare
Vlatko Ancevski/Vlatko Gicarevski/Mats Nilsson/Teddy Paunkoski/Otis Sandsjö/Stevan Tomulevski/Douglas Leon

Innan alla ljusen brunnit ut
Stefan Woody (musik), Danne Attlerud (text)

Singel
Håkan Bäckman (text), Hamed K-One Pirouzpanah (musik)

Stop
Mikaela Stenström/Dimitri Stassos

Unstopable
Dimitri Stassos/Alexander Kronlund/Hanif Sabzevari/Ola Svensson

Yeba
Getty Domein Mpanzu (text), Tuomas ”Tiny” Pyhäjärvi (musik)

Claes Olson