19 oktober 2009

Border Music öppnar ny distributionskanal

När CDA / Compact Distribution AB 11 september i höstas gick i konkurs stod plötsligt 176 skivbolag inom främst jazzen, folkmusiken, konstmusiken, den klassiska musiken och barnmusik utan distribution.
Med Uno Hendrixon, tidigare på CDA, som administratör av den nya katalogen har nu Border Music tecknat distributionsavtal med ett trettiotal av dessa.

– Vi på Border har länge arbetat med att bredda vår katalog, och vi ser detta som ett gyllene tillfälle, säger Jalle Kjellson, vd på Border Music. CDA distribuerade många intressanta skivbolag och de som vill kan komma till oss.
– Vi distribuerar ju redan en del jazz, world music och visor så steget är inte långt till att bredda katalogen med ytterligare ett antal intressanta lablar inom smalare genrer, kommenterar Jalle Kjellson. Det ska bli spännande!

Den nya katalogen kommer att administreras av Uno Hendrixon, nyanställd på Border Musics Stockholmskontor. Uno Hendrixon har tidigare ansvarade för exporten på CDA samt även arbetat med andra projekt genom sitt eget produktionsbolag, PAP Music.

Hittills har ett trettiotal bolag som tidigare låg på CDA bestämt sig för att gå till Border Music. De senaste veckorna har även Plugged Music tecknat avtal med ett antal av de tidigare CDA-distribuerade bolagen, främst inom jazzen.

Claes Olson