16 oktober 2009

Despotz Records lanserar Hellsongs i Nordamerika

Det senaste året har den svenska trion Hellsongs med nya sångerskan sångerskan Siri Bergnéhr genomfört tre egna turnéer i Europa. I samarbete med Hellsongs eget bolag Lovely Records kommer nu Despotz Records att lansera bandet i Nordamerika tillsammans med Minty Fresh Records i USA och Aporia Records i Kanada.

4 november släpper Minty Fresh Records Hellsongs album Hymns In The Key Of 666 (som i fjol debuterade på den svenska albumlistans plats 9) i USA. I Kanada kommer albumet att ges ut i början av nästa år.
– Efter framgångarna i Europa så är Hellsongs redo att erövra länderna bortom Atlanten, menar Ömer Akay på Despotz Records.

– Vad skulle kunna vara mer passande för Hellsongs, som på något sätt är
paradoxernas prima ballerina, att få ge ut sin musik i USA? säger Kalle Karlsson i Hellsongs.
– Vi snackar ju trots allt om en nation som producerar motsättningar på löpande band, såväl politiskt som kulturellt. Det borde innebära att de älskar Hellsongs och de reaktioner som hittills har kommit från jänkarnas
förlovade land talar för ett varmt mottagande.
– Det känns givetvis extra kul att hamna på ett amerikanskt bolag som redan är så intimt förknippade med skandinaviska akter som The Cardigans, Firefox AK och Suburban Kids with Biblical Names.
– Vi är stolta över att få jobba med så starka partners som Minty Fresh och Aporia som delar vår vision, säger Ömer Akay.

Nästa vecka avslutar Hellsongs – bandet som myntade begreppet "lounge metal" – sin just nu rullande Europaturné med konserter på Göta Källare i Stockholm 22 oktober och på Musikens Hus i Göteborg 23 oktober. Göteborgskonserten spelas in av P4 Live.

Claes Olson