14 oktober 2009

Platina för 20-årsjubilerande The Refreshments

The Refreshments valde att fira sitt aktuella 20-årsjubileum med en serie konserter på den lilla CC-puben i Gävle – det stället ”där allt började” en gång i slutet av 1980-talet. I samband med konserterserien tilldelades bandet platinaskivor för sitt samlingsalbum It´s Gotta Be Both Rock´n´Roll – Best Of The Refreshments [BAM]. Då bandet tidigare i år tilldelades guldskivor för sitt senaste album A Band´s Gotta Do What A Band´s Gotta Do [BAM] är man nu uppe i totalt två platina och tolv (!) guldutmärkelser.

På sina tre jubileumskonserter passade bandet på att presentera sina tidigare gitarrister Thomas Holmberg, Billy Bremner (f.d. Rockpile m.m), Tord Eriksson (f.d. även Mora Träsk) och Robin Olsson, som varit med i tio års tid men nu gjorde sin avskedsföreställning. Hela konserten spelades in och kommer förhoppningsvis även att visas i TV inom kort.

I november släpps The Refreshments Box Collection – en 8CD stor samlingsbox med The Refreshments. Boxen innehåller sju remastrade originalalbum och en cd med rarities och nyinspelade låtar. I spåren återfinns bland annat den första vinyl-EP bandet själva gav ut, liksom den första demo man spelade in för tjugot år sedan. Samlingsboxen släpps inför turnéstart av den årligen återkommande succén Rock´n´Roll X-Mas, en turné som i år gästas av Eva Eastwood och Gil Edwards.

Claes Olson