14 oktober 2009

Helen McLaughlin och Universal Music fortsätter under nya samarbetsformer

Sedan V2 Music i slutet av 2007 såldes till Universal Music har V2:s tidigare vd Helen McLaughlin arbetat på arbetat på skivbolagets lokala svenska avdelning. 1 oktober avslutade hon dock sin anställning för att istället arbeta med artistutveckling på konsultbasis.

Helen McLaughlins första konkreta uppdrag är att arbeta vidare med samma roster som hon tidigare har ansvarat för på skivbolaget, d.v.s. ett artiststall bestående av bland andra Markus Krunegård, Peter Bjorn and John, Johnossi och Those Dancing Days.
– Det ska bli otroligt spännande, säger Helen McLaughlin till MI. Att titta på nya möjligheter att arbeta med artister både hemma och utomlands på frilansbasis är definitivt något som jag velat utveckla.
– Jag är väldigt glad att Per Sundin och Universal ser möjligheterna kring vad ett sådant samarbete kan innebära för framtida artistlanseringar.

– I det ständiga förändringsarbete som pågår i vår bransch så måste vi testa nya arbetssätt och hittills har vi på Universal haft goda erfarenheter av att jobba med externa konsulter inom A&R och PR, konstaterar Universal Music Swedens vd Per Sundin. Vår ambition är självklart bygga det bästa teamet in-house, men i takt med att vi vill utöka andelen svensk musik som vi ger ut krävs att vi lägger ut en del av arbetet. Jag är väldigt nöjd att vi kommit överens med Helen om denna lösning.

Helen McLaughlin kommer året ut att finnas kvar på Universals kontor och nås tillsvidare på samma e-postadress och telefonnummer som tidigare.

Claes Olson