9 oktober 2009

Live Nations biljettaffär hotad?

I februari i år presenterades planer på en sammanslagning av Live Nation, världens största konsertarrangör, och världens största biljettförsäljare Ticketmaster (som bl.a. äger Ticnet). Kritiska röster höjdes redan då i USA om att affären skulle försvaga konkurrensläget, och det amerikanska justitiedepartementet inledde en granskning. Nu har även den brittiska motsvarigheten till Konkurrensverket sagt att de oroa av affären, skriver BBC News.

UK Competion Commision pekar särskilt på att affären skulle försvåra för exempelvis tyska Eventim att etablera sig i Storbritannien.

Live Nation och Ticketmaster meddelar dock att de tänker fullfölja planerna och tror att sammanslagningen kommer att godkännas. De säger gemensamt i ett pressmeddelande. "Scenunderhållning är musikindustrins framtid, vi är dedikerade till den här sammanslagningen och ser fram emot att med kommisionen reda ut allt som de anser nödvändigt."

Lars Nylin