24 september 2009

Plugged Music fortsätter växa

I somras ingick Plugged Music ett distributionsavtal med Ralph Lundsten, en av Sveriges internationellt mest kända och etablerade tonsättare av elektronmusik. De senaste veckorna har distributörens katalog även utökats med ett antal jazzetiketter.

Det nya samarbetet med Ralph Lundstens musikbolag Andromeda tecknades i augusti och avser både fysisk och digital distribution av ett tjugotal skivproduktioner och böcker i bolagets katalog.

Den senaste tiden har Plugged Music även tecknat flera avtal rörande jazz. I den växande katalogen finns nu bl.a Inside Music (med just nu albumaktuella Mathias Algotsson Trio), Gustav Lundgren och Patrik Bomans jazzetikett PB7 (med bl.a Bernt Rosengren, Hans Backenroth, Monica Borrfors, Sweet Jazz Trio och Patrik Bomans Seven Piece Machine).

Claes Olson