24 september 2009

Lykke Li presenterar ny låt i storfilmen New Moon

När vampyrfilmen New Moon får svensk premiär i november har svenska Lykke Li en av låtarna. Nyskrivna Possibilty blir därmed den första följden av det årsfärska avtalet mellan Lykke Li och EMI Music Publishings svenska kontor.

Med Chris Weitz som regissör förväntas vampyrfilmen New Moon bli en av vinterns publikmagneter i biosalongerna. Weitz, tidigare bl.a. ansvarig för Guldkompassen och Antz, tar över efter att den första filmen baserad på Stephenie Meyers böcker, Twilight, blev en kult- och kommersiell succé.
Soundtracket till Twilight sålde 3,5 miljoner exemplar. Till det nya soundtracket har Weitz själv varit med och valt ut nyskrivna låtar av artister som Thom Yorke (Radiohead), The Killers, Bon Iver, Muse och Death Cab For Cutie.

Det är en nöjd Lykke Li-manager, Filip Wilén, som till MI konstaterar:
– Chris Weitz var oerhört noggrann med vilka artister och låtar som skulle vara med och många ratades. Det är stort att Lykke Li är med i denna fina och exklusiva skara.

Den nya låten från Lykke Li blir samtidigt också det första rubrikvänliga resultatet av det samarbete som Lykke Li i januari inledde med EMI Music Pushling, med Johnny Tennader som ansvarig på Sverigekontoret.
Lykke Lis debutalbum släpptes på egna LL Recordings med distribution av EMI Music. Internationellt släpptes det av Atlantic Records UK.

Lars Nylin