21 september 2009

Vecka 39

Happy, Handsome and Unknown – en film om Peter Jöback i regi av Anders Hallberg. SVT1 kl 21.45 22/9

Eva Eastwood The Beat Goes On [Darrow / BAM] – releasekalas Södra Bar, Stockholm 22/9

Mange Schmidt Stockholm Odenplan 1988 [Razzia / BAM] – releasekalas Tranan, Stockholm 23/9

Folke Ordinary Extraordinary [Brus & Knaster / Playground] – releasekalas Södra Bar, Stockholm 23/9

Radiogalan – arrangeras i samarbete mellan Sveriges Radio, Privata lokalradion och närradion. Chinateatern, Stockholm 23/9

Nordic Nights – sista anmälningsdag till premiären på den nya nordiska showcasescenen i London. (se www.exms.se !) 25/9

Narcissus – Pacific! från Göteborg med bl.a Sarah Assbring i El Perro Del Mar uppför en dansföreställning baserad på Narcissus-myten. Debaser Medis, Stockholm 25/9, Trägårn, Göteborg 26/9

ÅÄÖ! – svensk musikfestival i Paris. Ane Brun / Rebekka Karifjord på Svenska Institutet 22/9, Jenny Wilson / Jennie Arbrahamson / Rosie Staf på Point Ephémère 23/9, Titiyo på Svenska Institutet 24/9, Titiyo / Nina Kinert / Montys Loco på Point Ephémère 25/9

Renaissance – ett av världens största klubbkoncept på världsturné. DJ:S Nick Warren och Dave Seaman. Arrangörer: Fokused. Berns, Stockholm 25/9

Beat Butchers 25 år – skivbolaget Beat Butchers firar 25 år med stor gala. På scenen: Asta Kask, Radioaktiva Räker, Rolands Gosskör, Coca Carola, Köttgrottorna, Roger Karlsson, Sista Skriket, Hans & Greta, APA, Brandgul, Ohlson har semester prod., Slutstation Tjernobyl, 23 Till och Varnagel. Kägelbanan, Stockholm 25/9

Lilith Eve 10 år – releasefestival för ny dubbel-cd med 28 svenska kvinnliga artister och låtskrivare. CewinEye & Johan Lindblad, Filippa Engellau, Nanna Walderhaug och Eleonora Butterflies på Sacre Cour kl 12.00-13.30. Karina Kempe, Hanna Kinski, Camilla Holmén, Lolita Ray och Moa Killander på Sofo Café kl. 13.30-15.00. Kitte Ström, Helena Martinsson, Tina Stenberg och Lisen Elwin på Mississippi Inn kl. 15.00-16.39. Cleocat, Cecilia Öhrwall, Lena Killgren, Helena Solunda och Ulrika Ölund på Café String kl. 16.30-18.00. Louise Zetterheim, Camilla Ringqvist, Malin Wester, Maria Lithell, Syster Fritz och Fröken Underbar på Clarion Hotel kl. 21.00-24.00. Stockholm 26/9

Lars Demian – turnépremiär för Demian, just nu aktuell med maxi-EP:n Att inte vara Pär Gezzle (där han bl.a tolkar just Gessle…). Skandiateatern, Norrköping 26/9

Musikalisk salong med söndagsbrunch – Sofia Nyblom presenterar pratshow med kända musiker och profiler i Berns Salonger. Veckans gäster: Lena Willermark och Karin Rehnqvist. Berns, Stockholm kl. 13.00 27/9

Lisa o Piu – fortsätter sin Europa-turné. Bryssel/Belgien 27/9

Magnum / Million – KB, Malmö 25/9, Brew House, Göteborg 26/9, Debaser Medis, Stockholm 27/9