11 september 2009

Sound Pollution firar med nytt soloalbum av Ace Frehley

I veckan fyllde Sound Pollutions vd Johan Hargeby år. Detta firades med offentliggörandet av att bolaget nästa vecka – fredag 18/9 – släpper KISS-gitarristen Ace Frehleys nya album Anomaly [Bronx Born Records] i Sverige.
– Det här är det största som hänt oss under våra 25 år i branschen, menar en glad Johan Hargeby.

– Vi är många är vi som har väntat länge på detta album och många anser nog att detta är årets största skivhändelse, fortsätter han. På Sound Pollution Distribution och Seasons Of Mist är vi hur som helst extremt stolta över att kunna presentera ikonen Ace Frehleys första riktiga soloalbum på nästan 20 år!

Albumet Anomaly ges ut på Frehleys eget skivbolag Bronx Born Records och innehåller bl.a. den tidigare i höst exklusivt iTunes-lanserade singeln Outer Space samt en cover på The Sweets stora 70-talshit Fox On The Run. På albumet medverkar bl.a. Meat Loafs dotter Pearl Aday.

Som kuriosa kan nämnas att det faktiskt var Ace Frehley som en gång i tiden skapade och designade Kiss berömda logotyp, som idag tillhör världens mest berömda varumärken. Samtidigt med albumreleasen lanserar för övrigt Gibson Guitars sin andra Ace Frehley-signature Les Paul-gitarr. Den första modellen, som lanserades 1997, tillhör de mest sålda gitarrmodellerna någonsin.

Claes Olson