11 september 2009

Bollnäs och BBC till Stockholm

Bakom den kufiska ingressen döljer sig det senaste lilla musikundret i Bollnäs. Förr var det namn som Perssons Pack och Traste Lindéns Kvintett som exporterades från Hälsingemetropolen. I dag har musikkolektivet Blnz Beatcrew tagit över stafettpinnen. Men när BBC i helgen gästar Stockholm finns det tydliga band tillbaka till stans gamla storhetstid.

I morgon lördag 12/9 arrangeras i stockholmsförorten Gröndal minifestivalen Noll-Två-Sju-Åtta (0278). Festivalen hålls på klubben Pluto av Blnz Beatcrew i samarbete med Ulf Stureson, förr medlem i Traste Lindéns Kvintett och på senare år uppmärksammad rockpopet med tre kritikerhyllade soloalbum bakom sig.

Stureson kommer själv att framträda på minifestivalen. Men i övrigt handlar det om färskare namn. MFMB har bland annat spelat på festivalerna i Roskilde och Hultsfred samt ett antal gånger på Debaser i Stockholm. Projektet släppte nyligen sin fjärde EP på det franska bolaget La Bulle Sonore Records och bokas sedan en tid av The Agency. Delacroix vann Sveriges Radios Musikpris 2008 och har bl.a. spelat på Peace & Love i Borlänge och på Rookiefestivalen i Hultsfred. 10-mannabandet Leffe P har hittills mest hållt sig hemma i Hälsingland, men gör nu sin andra Stockholmsspelning.

Nisse Axman på Blnz Crew säger:

– Bollnäs har under de senaste åren varit en bördig grogrund för indierock/pop/electro. För att hålla scenen vid liv och för att stötta varandra så skapades musikkollektivet Blnz Beatcrew. Den röda tråden är inte en gemensam musikstil, utan mer gemenskap, och en vilja att göra bra och proffsiga musikarrangemang.

För att komma in på festivalen måste man vara medlem i Pluto, vilket man blir gratis på föreningens hemsida p-l-u-t-o.org. Pluto finns på Lövholmsvägen 20 i Gröndal.

Lars Nylin