7 september 2009

Warner/Chappell Music Scandinavia ingår förlagsavtal med Linda Pritchard

Warner/Chappell Music Scandinavia har tecknat förlagsavtal med sångerskan, låtskrivaren och skådespelaren Linda Pritchard, som kontrakterats till musikförlagets produktionsenhet Crossfade.
Under hösten kommer inspelningarna av debutalbum att påbörjas i Los Angeles, med bl.a Quara Rankin (Christian Aguilera) och ytterligare ett antal internationellt etablerade producenter.

– Linda är en fantastisk talang och jag har följt hennes utveckling under många år, säger Ferari Zand, som leder Warner/Chappells produktionsenhet Crossfade. Hon är en utmärkt sångerska samt låtskrivare och jag är väldigt glad över att ha henne i vårt team.

– Min första reaktion när Linda kom på tal var ”varför har ingen signat denna fantastiska artist innan”, säger Lars Karlsson, vd på Warner/Chappell Music Scandinavia. Jag är övertygad om att hon kommer bli en stor stjärna!

Linda Pritchard har de senaste åren stått på scen i flera olika sammanhang – både som sångerska och skådespelerska. Hon har bl.a varit underhållare på Wallmans salonger 2006-2008, medverkat i De tre musketörerna på Stockholm Stadsteatern, varit mellanakt i Melodifestivalen och ingått i Magnus Ugglas Ugglas Revy.
Dessutom har hon jobbat med ett flertal av våra välkända svenska artister, t.ex Ace of Bace, Andreas Lundstedt och Velvet. Internationellt har hon både körat till och sjungit i inspelningar med Céline Dion.

Claes Olson