7 september 2009

Carolina Liar guld för Monza Publishing i USA

Andreas Håkansson har utsetts till ny vd för Monza Publishing, som med en halv miljon sålda exemplar av Carolina Liars singel Show Me What I’m Looking For [Atlantic] i förra veckan passerade gränsen för guldskiva i USA. Låten är skriven av bandets amerikanska sångare Chad Wolf tillsammans med låtskrivaren/producenten Tobias Karlsson.

Monza Publishings nye vd Andreas Håkansson kommer att sköta A&R och ansvara för den dagliga driften av musikförlaget. Thomas Hedström är styrelseordförande och Eric Hasselqvist är (utöver sin ordinarie verksamhet i TEN) ny i rollen som CFO för Monza Publishing.

I och med Carolina Liars nu registrerade försäljningsframgång har Monza Publishing det senaste året registrerat guldskivor i USA, Tyskland, Irland, Holland, Schweiz och Sverige. Samtidigt har man placerat musik i just nu aktuella filmer som Love Happens (med bl.a Jennifer Aniston), Brothers (Natalie Portman, Tobey Maguire) och The Post Grad Survival Guide (Alexis Bledel).

– Jag är imponerad av att Monza Publishing på så kort tid nått så stora framgångar lokalt med bl.a. Promoe, Pauline Give Me A Call (topp 5 på singellistan i Norge), Rigo och Markoolio, kommenterar förlagets styrelseordförande Thomas Hedström.
– Än mer imponerande är de internationella framgångarna med Carolina Liar och med hårt arbetande Monza-writern Tobias "Astma" Jimsons kommande projekt Andreas Grega på Universal, fortsätter Thomas Hedström, som har lång erfarenhet av internationellt arbete inom musikindustrin och bl.a varit verksam som COO på EMI Continental Europe i London.
– Monza är inne i en väldigt spännande tid med Andreas Håkansson som ansvarig för bolaget.

Guldsäljande Carolina Liar är inom kort aktuella med ny singel och en USA-turne tillsammans med Rob Thomas och One Republic.

Claes Olson