4 september 2009

Ny miljonframgång i Japan för svenska låtskrivare

Det svenska låtskrivarteamet Epicentre (med Air Chrysalis Scandinavia-kontrakterade Fredrik Thomander och Anders Wikström) samt Anders Dannvik (Scandinavian Songs) har de senaste åren skrivit framgångsrika singlar åt Japans mest populära pojkgrupp: Arashi (J-Storm).

Nu har de svenska låtskrivarnas hits We Can Make It (Epicentre) och Kaze No Mukoue (Dannvik) inkluderats på Arashis miljonsäljande samlingsalbum All The Best 1999-2009, som rymmer upp gruppens samtliga singelsuccéer sedan starten för tio år sedan.

Albumet är den hittills i år snabbast säljande skivan i Japan. Redan under första veckan sålde samlingen 750 000 exemplar och på bara ett par veckor har albumet nu passerat 1 miljon sålda exemplar, vilket är den japanska gränsen för fyrdubbel platina.
Därmed är samlingen, enligt Peo Nyhlén på Scandinavian Songs, just nu det överlägset snabbast säljande albumet i hela världen.

Claes Olson