4 september 2009

Geffen Records / Interscope satsar på Agnes i USA

Efter sommarens stora framgångar i Storbritannien och i övriga Europa har nu arbetet inletts med att lansera Agnes i USA.
I förra veckan var den svenska sångerskan i Los Angeles tillsammans med sin manager Marie Dimberg och Leif Käck på skivbolaget Roxy Recordings.

På Roxy Recordings kontor i Stockholm har man just nu flera anledningar att fira. En av anledningarna är förstås att Sarah Dawn Finers nya album Moving On [Roxy Recordings / Nordisk Film] den här veckan debuterar på SverigeTopplistans förstaplats. En annan källa till glädje är de växande framgångarna för Agnes i utlandet.

I våras tecknade Roxy Recordings ett licensavtal för Storbritannien som ledde till att Agnes Release Me [3 Beat / All Around The World / Universal Music] i maj började klättra på listorna. I juni nådde Release Me ända upp till andra plats på den engelska singellistan och till dags dato har hitsingeln sålt totalt 340 000 exemplar i Storbritannien. Efter de engelska framgångarna har singeln även placerat sig högt på de europeiska listorna, i bl.a såväl Frankrike (6) som Tyskland (13). För närvarande ligger singeln topp5 på Billboards Europa-lista och med bl.a en förstaplats på den polska radiolistan fortsätter succén att växa.

Nu har även arbetet med att lansera Agnes i USA inletts. I förra veckan var den svenska sångerskan i Los Angeles, tillsammans med managern Marie Dimberg och Leif Käck på skivbolaget Roxy Recordings. I regi av Ron Fair (chef på Geffen Records / Interscope) gjordes ett mycket lyckat showcase inför flera viktiga branschrepresentanter.
– Agnes gjorde ett otroligt bra showcase och på det amerikanska skivbolaget är man väldigt exalterade över att få arbeta med henne, rapporterar Leif Käck.

Roxy Recordings nyligen tecknade licensavtal med Geffen Records / Insterscope omfattar inte enbart USA, utan även bl.a Japan och Sydamerika. I Europa och Australien har Roxy Recordings sedan i våras redan avtal med andra bolag.
Just nu bearbetas den amerikanska klubbscenen med Release Me, som i nästa månad går ut till radio. Några definitiva releasedatum är ännu så länge inte satta, men troligtvis släpps albumet först efter jul.
– Det här är ett långvarigt avtal och början på ett långsiktigt samarbete, berättar Leif Käck. Geffen / Interscope satsar verkligen på Agnes som artist!
Roxy Recordings har tidigare arbetat med The Ark i utlandet.
– Men det här är ju det största vi har gjort. Det är verkligen inte ofta man får vara med om att skriva sådana här avtal!

Delvis som en följd av de engelska framgångarna förhandlade fyra olika amerikanska skivbolag om att få kontraktera Agnes och avtalet med Interscope är resultatet av ett intimt samarbete mellan Roxy Recordings Agnes manager Marie Dimberg, som tidigare bl.a har arbetat med Roxette i USA.
– Vi har verkligen gjort det här tillsammans, betonar Leif Käck.

Ron Fair på Geffen Records / Interscope och Martin Kierszenbaum på Cherrytree Records / Interscope är ytterst välmeriterade i musikbranschen. Tidigare har de bl.a arbetat tillsammans med Christina Aguilera och Mary J Blige respektive Lady Gaga och Sting.
Även den legendariske Jimmy Iovine har varit delaktig i processen att knyta Agnes till amerikanska Interscope, men vid fototillfället hos Ron Fair (se bild!) råkade han befinna sig på annan plats.

I Storbritannien kommer sommarens framgångar med Release Me inom kort att följas upp med nästa singel On And On. Under veckan i Los Angeles passade Agnes på att spela in en ny video på plats.
– Agnes är en otroligt begåvad artist och en duktig sångerska med enorm utstrålning. Hon kommer att gå långt! spår Leif Käck.

Claes Olson