4 september 2009

Almost Famous fyller 10

På tisdag, 8/9, firar klubben Almost Famous i Stockholm 10 år. Almost Famous är scenen som i Svenska Musikförläggarföreningens regi i ett decennium fungerat som branschens ledande demoscen och mötesplats. Kvällen till ära flyttar Almost Famous en trappa upp från Alcazar till Nalens ärevördiga stora scen. Jubileumskvällens program kommer bl.a. att innehålla speciella artistframträdanden med ett urval av de artister som spelat på klubben genom åren.

Almost Famous hette från början Klubb Love men har under alla de tio åren hållt till i just Alcazar. Den heliga tiden har varit första tisdagen i månaden men just till jubiléet ruckas alltså en aning på den principen. Artister som spelat på klubben genom året är bl.a. The Sounds, Anna Ternheim, Vincent, Helena Josefsson, Anna Stadling, Bad Cash Quartet, David & The Citizens, Jaquee, Radio LXMBRG, Sofia Talvik, Edith Backlund, Babylon Bombs, Forest & Crispian, Måns Jälevik, Molotov Jive, Brandur, Kraa och Super Viral Brothers. Åtskilliga av dessa har träffat sina respektive skivbolag efter att först hittats av olika a&r:s hos SMFF:s förlag.

– Det är såvitt jag vet helt unikt att hålla liv i en klubb under 10 års tid och ständigt locka publiken och framför allt våra erkänt kräsna stamgäster från musikbranschen vareviga månad. Det måste betyda att vi gör någonting rätt, säger Carolina Eriksson, projektledare för Almost Famous. Vi vill även passa på att härmed bjuda in alla artister som spelat på klubben genom åren, vi hoppas att så många som möjligt kan komma och fira med oss.

Efter 10 år i Stockholm utökas Almost Famous verksamhet till Göteborg och Parken i höst. Premiären sker dagen efter festen i Stockholm, d.v.s 9/9, och presenterar fyra oetablerade artister från Göteborgsregionen. Almost Famous samarbetar även med andra arrangörer, t.ex. Peace & Love-festivalen.
10-årsfestligheterna börjar kl. 19.00 med fri entré som vanligt. Åldersgränsen är 18 år (14 år i målsmans sällskap).

Spelningsförfrågningar till Almost Famous skickas till almostfamous@smff.se.

Mer info: www.myspace.com/almostfamousclub