1 september 2009

Roadrunner Music till ADA/Warner Music

Från den 1/10 distribueras utgivningar från Roadrunner Music Group i Norden även fysiskt av ADA Nordic via Warner Music Group. ADA/Warner Music distribuerar sedan tidigare Roadrunner digitalt medan de fysiska utgivningarna fram till nu distribuerats av Bonnier Amigo Music.

Från den 1/10 distribueras utgivningar från Roadrunner Music Group i Norden även fysiskt av ADA Nordic via Warner Music Group. ADA/Warner Music distribuerar sedan tidigare Roadrunner digitalt medan de fysiska utgivningarna fram till nu distribuerats av Bonnier Amigo Music.

Roadrunner Records startades 1980 i Nederländerna av Cees Wessels och blev i slutet av år 2006 en fristående label inom Warner Music Group. Roadrunner har tillhört de ledande bolagen inom hårdrock- och metalgenrerna under mer än 25 år. Bolagets repertoar inkluderar artister som Slipknot, Nickelback, Opeth, Stone Sour, Dream Theater, Madina Lake, Megadeth och Trivium. Från Roadrunners nya kontrakteringar kommer inom kort debutalbum med Taking Dawn och Dommin samt i oktober nya album med Hatebreed och Kiss.

Wally Van Middendorp, Senior Vice President, Roadrunner Records International, säger:

– Jag ser fram emot att samarbeta med de Nordiska ADA och Warnerkontoren och att återkopplas med Jesper Thorsson på ADA Nordic som jag vet – sedan vi jobbade med honom hos vår tidigare distributör – är en stor supporter till Roadrunner.

Jesper Thorsson, manager ADA Nordic kommenterar sitt nygamla uppdrag:

– Roadrunner är vida känt som ett inflytelserikt musikbolag som fostrar anmärkningsvärt många talanger. Jag ser med tillförsikt fram emot att jobba med detta unika och storslagna bolag igen. Distributionsavtalet med Roadrunner är ett starkt bevis på hur ADA:s sätt att arbeta sammanfogar effektiviteten och bekvämligheten från ett större musikbolag med känslan från det mindre.

Bland de tjänster ADA Nordic erbjuder finns fysisk och digital försäljning, distribution, tillverkning, marknadsföring, synkronisering och licensiering. ADA Nordic lanserades december 2008. Efter lanseringen i USA 1993 har ADA inlett samarbeten med många av världens största oberoende musikbolag.

Claes Olson