18 augusti 2009

Rönning i retur

I år är det 30 år sedan sångaren Roger Rönning fick sitt genombrott med låten Tiden bara går. Det firar han med ett nytt album på egna bolaget PRM Records.

Nya plattan, Ingen kvinna, ingen, man släpps 26 augusti och är producerad av Gunnar Nordén och Roger Rönning.

Rönning hade ursprungligen tänkt att samlingen Glimtar över tiden skulle bli hans sista album.

– Men det var några veckor under förra sommaren då låtarna bara dök upp – som via en antenn. Och jag insåg att jag nog inte var klar ändå. Det mesta är inspelat live i studion, med en grundstomme musiker som känner varandra väl. Jag ville åt det organiska igen, efter att ha jobbat mycket med pålägg och programmeringar under några plattor.

Musikerna är Mats Persson (trummor), Gunnar Nordén (bas och medproducent), Christer Karlsson (keyboard) och Tobbe Fall (gitarr). Medverkar gör också Marika Willstedt på cello och sång, Jesper Harrysson på oboe och Ulf Nordin på tenorsax. Själv sjunger Roger och spelar huvudsakligen akustisk gitarr.

– Varje album är en resa och det här är definitivt en av de roligaste jag gjort, säger Roger. Nu är jag sugen på att spela ute. Om det finns en efterfrågan så åker jag hemskt gärna ut och spelar, helst då med fullt band. Men när det gäller turnerandet så känns det ibland som ett moment 22, så vi får se hur det blir.

Lars Nylin

Foto: Martin Lundström