17 augusti 2009

Vecka 34

Vecka 34

Malmöfestivalen – festivalen inleddes redan i fredags och pågår tills på lördag. 17/8-21/8

Dungen – USA-turnén rullar vidare. Otto Bar, Baltimore MD 17/8, Grey Eagle, Ashville NC 18/8, The Earl, Atlanta GA 19/8, The Mohawk, Austin TX 21/8, The Loft, Dallas TX 22/8

Riltons Vänner – den svenska vokalgruppen åker till Japan i samband med releasen av albumet Riltons Vänner – Japanmix. 17/8-22/8

Ginger (The Wildhearts) med Conny Bloom – exklusivt akustiskt gig inför releasen av kommande albumet Chutzpah [Backstage Alliance / Sound Pollution]. Wirströms Pub i Gamla Stan, Stockholm. 17/8

Erik Hassle Hassle [Ten / Roxy Recordings / Nordisk Film] – release 19/8

Erik Hassle – live i London. Hoxton Bar & Kitchen 19/8, Queen Of Hoxton 20/8

Simian Mobile Disco Temporary Pleasure [Wichita / Cooperative Music / BAM] – release 19/8

U.D.O. – exklusiv förhandslyssning på U.D.O:s nya album Dominator [AFLM /Sound Pollution]. U.D.O. framträder med ett band bestående av medlemmar från bl.a Hammerfall och Therion. Hemlig gäst! Pub Anchor, Stockholm kl. 20.00 19/8

NRJ in the Park – Mini Viva m.fl. Malmö 19/8

Lars Winnerbäck – släpper singeln Jag får liksom ingen ordning i butik, för digital nedladdning och till radio. Singeln är det första smakprovet från kommande albumet Tänk om jag ångrar mig [Universal Music] som släpps 21 september. 21/8

U.D.O. Dominator [AFLM /Sound Pollution] – release 21/8

Grolsch Block Party – massor med event runt i huvudstaden. Boulehallen: Airwaves med Elias Krantz, Mackaper, Estroboscorpio, Chicken El Diablo, Pet Sounds Bar: Popaganda + Razzia Records med Joel Alme, Parken (DJ) och Hello Saferide (DJ), Sacre Coeur :Hybris + Adrian Recordings med Montt Mardié, Dmitri Fyodorov, WC Bar: Flogsta Danshall med Joxaren, Beem, Limonious/Pavan, Daniel Savio, Fade Records: Lill David + Emir (Disco), Per Jörnlöv (Techno), Staffan Linzatti (Live) + Mathias Linzatti (Detroit House + Detroit Techno), Printa (D&B + Dubstep), SNS: Hemmalaget, Nya Gatan: Pelle Tamleht Indie Kareoke, Noels: Jack Mittleman, Sandra di Amante, Roxy: Anna Hernandez + DJ, Antoine DJ, Snotty: Christopher Sander [ingenting] DJ, Parken DJ, Grandpa: DJ Battle, UFD & Spotify. Stockholm 21/8

Pop och politik – elfte delen av Anna-Charlotta Gunnarssons radioserie. Sveriges Radio P4 kl. 11.03–12.00 22/8

Coldplay / White Lies – Stockholms Stadion 22/8

Klubb ettnollett – Pistol Disco och Varelsen Lever live. DJ bEKaNT. Sugar Bar, Stockholm 22/8