9 augusti 2009

Vecka 33

Göteborgs kulturfest – Festivalen som efterträtt Göteborgskalaset bjuder till 99% kostnadsfria evenemang. De stora musikscenerna finns på Götaplatsen och Kungstorget. 11-16/8.

Stockholms Kulturfestival – Även i huvudstaden är det mesta gratis när det bjuds kulturfest i Kulturförvaltningens regi. Några huvudnummer är några kvällar med finsk musik, en hyllningsafton till bröderna Ted och Kenneth Gärdestad, liksom utomhusbio på Stadsmuséets område. HUvudsakliga scenerna finns på Gustav Adolfs Torg och Brunkebergstorg. 11-16/8.

Way Out West – landets kanske mest spännande rockfestival, och enligt MI på det vackraste området, bjuder i år bl.a på Glasvegas, Arctic Monkeys och Lily Allen. Start 13/8 med klubbkvällar och i Slottsskogen 14-15/8.

Visfestivalen Kompledigt – Med bl.a Stefan Sundström, Ola Magnell, Caj Karlsson, Nina Ramsby och "Mr Kompledigt" själv, Johan Johansson. Ögir, Köping, 14-16/8.

Folk & Rock i Segmon – Festival i Segmon, Grums med bl a Kebnekajse, Anders F Rönnblom, Janne Loffe Carlsson, 13-15/8.

Cirkus Cirkör – föreställningen "Inside Out" pågår 14-29/8 på Dansens hus i Stockholm. Inkluderar bandet Irya's Playground med bl a branschbekantingen Pange Öberg.

Tyrolen de luxe – en lite annorlunda festival i Blädinge utanför Alvesta med bl.a Florence Valentin, Stefan Sundström, Mikael Wiehe, Robert Jelinek. 21-22/8.

Ung 08 – parallellt med Kulturfestivalen arrangeras i Kungsträdgården i Stockholm ungdomsfetsivalen ung08. 11-15/8

Åfesten – Gatufesten i Eskilstuna pågår fram till löradg 15/8 och presenterar under veckan bl.a Måns Zelmerlöw, Larz Kristerz, Lena & Orup och Style. De största scenerna finns på Strömsholmen och på Fristadstorget.

Sommarpratare – under sommarprogrammets sista vecka för säsongen förekommer åtskilliga med anknytning till musikindustrin: 9/8 Anders Lundin, 11/8 Owe Thörnqvist, 12/8 Frida Hyvönen, 14/8 Laila Bagge. SR P1 kl. 13.00.

LN