17 juli 2009

Microsoft strömmar a la Spotify

Microsoft kommer i slutet av juli att presentera en tjänst som ger användarna möjlighet att strömma musik. Det meddelar Microsoft-producenten Peter Bale i en intervju för engelska The Telegraph. Bale medger att man studerat marknadens konkurrenter noga och att tjänsten i mycket kommer att lika det som erbjuds av svenska Spotify.

– Musik har alltid varit viktigt för Microsoft. Vi tittar på stukturen hos liknande företag för att se vad som skulle passa bäst för Microsoft, säger Peter Bale samtidigt som han till tidningen avslöjar planer på att knyta den nya musiktjänsten till spelkonsollen Xbox, som ytterligare ett steg i Microsofts strategi att göra Xboxen till hemmets nöjescentral.

Hos Spotify kan man som bekant välja på om man vill ha reklam, och därmed en gratis tjänst, eller om man vill slippa och istället betala. Microsoft kommer att ha ett liknande system, med en minuts reklam var trettionde minut, lyssnaren kan själv avgöra om denne vill betala för att slippa dessa avbrott.

Enligt Peter Bale ska Microsoft erbjuda "skala och kvalitet till branschen när det gäller strömning av musik."

Microsoft har meddelat planer på att erbjuda Xbox Live-medlemmar gratis musik via ett samarbete med streaming-radion Last.fm.

Lars Nylin