14 juli 2009

Lars-Kristerz blev Årets Dansband

När Svenska Dansbandsveckan inleddes i Malung i söndags skedde startskottet som vanligt i form av galan Guldklaven, dansbandens egna prisgala. Sony Music-kontrakterade Larz-Kristerz tog hem det mest prestigefyllda priset som Årets Dansband.

Bandet vann även prisen för Årets låt (Carina, skriven av Christian Antblad och Mats Ymell).

Larz-Kristerz slog genom stort efter de vunnit SVT:s Dansbandskampen och bandets album Hem till mig är årets hittills mest sålda artistalbum i Sverige.

Dansbandsveckan pågår till och med lördag och kommer totalt att ha ca 40.000 besökare. Bland de drygt 60 dansband från hela Norden som medverkar finns utöver Larz-Kristerz namn som Lasse Stefanz, Flamingokvintetten och Streaplers.

Läs mer om Guldklaven och Dansbandsveckan på www.dansbandsveckan.se

Lars Nylin