1 juli 2009

Merion Music kontrakterar Martin och Paul

Det nybildade musikbolaget Merion Music har kontrakterat Martin Svensson och Paul Lötberg. I slutet av sommaren släpps Pauls första singel Bring Me Flowers och i höst kommer den första singeln med Martin på Merion-etiketten.

Det nya stockholmsbaserade musikbolaget Merion Music drivs av Johannes Lagtun (Label Manager), Fredrik Carlsson (promotionsansvarig) och Andreas Lindfors (artistbokning). Merion Music är huvudsakligen ett skivbolag, men bolaget har även en förlagsdel och en managementdel. På sin hemsida presenterar man sitt upplägg:
”Tanken är att Merions nära kontakt med artister, låtskrivare och producenter ska generera nya och spännande samarbeten, samt även kunna erbjuda en helhetslösning för kommande artist/låtskrivare/producent-signingar.”

Martin Svensson debuterade 1997 med albumet Pojkdrömmar och hitsingeln Rymdraket. Totalt har han spelat in tre soloalbum och genomfört flera turnéer. 1999 tävlade han i Melodifestivalen med låten (Du är så) Yeah Yeah, Wow Wow, som blev ytterligare en stor hit. Paul Lötberg uppmärksammades första gången i Idol 2004, där han placerade sig sjua.

Claes Olson