16 juni 2009

Erik Linder från Talang till Sony Music

Erik Linder, en av finalisterna i TV-programmet Talang, har skrivit skivkontrakt med Sony Music. För närvarande arbetar Peter Swartling och Daniel Breitholtz, på Sonys nystartade produktionsbolag The Nursery, med debutalbumet som släpps redan i juli.
– Jag och Peter har bedömt tusentals sångare under våra resor i Sverige och Erik tillhör de absolut mest begåvade av dem alla, säger Daniel Breitholtz.

– Vi fastnade tidigt för Erik Linders fantastiska sångbegåvning och det ska bli otroligt roligt att jobba fram ett riktigt kvalitativt album där Erik ger nytt liv till några av Sveriges mest omtyckta låtar.
Repertoaren kommer att bestå av en samling klassiska svenska låtar. Bland titlarna återfinns två låtar som Erik Linder sjöng i programmet: Marie Fredrikssons Tro och Krister Linders Inga kan älska som vi. Andra aktuella låtar är bl.a Utan dina andetag (Kent), Kom änglar (Lars Winnerbäck), Miraklet (Di Leva), Ängeln i rummet (Eva Dahlgren) och För kärlekens skull (Ted Gärdestad).

Claes Olson