Okategoriserade 5 juni 2009

Noice polisanmäler Patrik Ekmans Dreamsound

Peo Thyrén och Robert Klasen, originalmedlemmar i det svenska 80-talsbandet Noice, kommer polisanmäler festivalarrangören Patrik Ekman och dennes bolag Dreamsound i Kristinehamn. Anledningen är att Ekman på sin hemsida www.torgfesten.se marknadsför konserter med Noice på de av Dreamsound arrangerade torgfesterna i Säffle, Kristinehamn och Karlstad.
Enligt Thyrén och Klasen har Patrik Ekman överhuvudtaget inte varit i kontakt med Noice.

– Vårt juridiska ombud tittar på detta och det kommer bli både polisanmälan och ett rejält skadeståndskrav., säger Peo Thyrén, grundare, basist och låtskrivare i Noice.
– Det som arrangören av Torgfesten sysslar med är rent bedrägeri. Vi kommer göra allt vi kan för att inte vår publik blir lurad på det här sättet.
I höstas publicerades David Bogerius rosade bok Bedårande barn av sin tid [Alfabeta] om det mytomspunna bandet (nyligen utgiven som pocket). Den här månaden släpps uppföljaren Ett bedårande barns bekännelser och i samband med det genomför bandet en sommarturné.

Claes Olson