2 juni 2009

Agnes klättrar på listorna i England

Tidigare i vår har MI rapporterat om ett växande engelskt intresse för Agnes singel Release Me [Roxy Recordings]. Nu har det smällt till på allvar. Tjejen som blev känd via Idol 2005 ligger denna vecka trea på den engelska topplistan.

Förra veckan var Agnes Carlsson på promotionturné till England. Det fick det redan stora suget kring Release Me att tippa över till att bli en hit "på riktigt." Förutom att ligga trea på försäljningslistan för singlar toppar låten iTunes-listan och har spelats 1200 gånger i brittisk radio den senaste veckan.

– Det är jättehäftigt. Det är första gången jag lanserar något utomlands, och jag har varit jättenervös. England är en stor marknad, går det bra där, kan det gå bra i hela världen, sa Agnes till TT Spektra igår.

Mårten Aglander på Agnes svenska skivbolag Roxy Recordings berättar:
– Nu är nästa steg i England ytterligare besök under sommaren. Nästa singel blir On And On i slutet av sommaren. Sedan album i september.
Totalt släpps Release Me (Hansson/Vaughn/Carlsson) i ett 30-tal länder. Utöver Storbritannien – där plattan släpps av 3 Beat/AATW går det redan mycket bra i Frankrike där den redan ligger topp 20 på iTunes, Agnes har även gjort en franskspråkig version av låten.

Agnes Carlsson kom alltså fram via Idol. Senare har hon befäst sin status med tre soloalbum och medverkade i årets Melodifestival med Love Love Love. Hon säger vidare till TT Spektra:
– Det är bra att det här händer nu, när jag har mer erfarenhet. Nu kommer jag åka över till England så ofta jag kan, säger hon.

Lars Nylin