29 maj 2009

PopKomm flyttar

Musikmässan PopKomm i Berlin gör några viktiga förändringar. För att möta vikande intresse från musikbranschen flyttar höstens mässa såväl tidsmässigt som geografiskt.

Sedan PopKomm 2004 flyttade från Köln till Berlin har branschintresset ständigt minskat. Kritik har framförts såväl mot placeringen i Berlin – man har funnits på ett mässområde utanför stan – som placeringen i tiden, 2008 låg mässan i oktober.

I höst blir det förändring på båda punkterna. PopKomm arrangeras 16-18/9 och platsen blir den före detta postterminalen STATION Berlin. Mässhallen ligger centralt vid Potzdamer Platz och har på senare år bl a använts av modemässor.

2008 besöktes PopKomm av 14000 branschpersoner från 2400 bolag i 52 länder.

MI återkommer med mer information om PopKomm 2009 i nästa vecka.

Lars Nylin

Länk till MI:s rapport från PopKomm 2008