24 maj 2009

Vecka 22

SKAP:s vårfest och stipendieutdelning – dags för den 65:e årliga galakvällen till upphovsmän i SKAP:s regi. Veronica Maggio, Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl, Sven-Bertil Taube, Leif Jordansson, Lena Willemark, Mikael Samuelson, Sonja Aldén, George Riedel, Ralf Gyllenhammar, Karin Hammar, Rebekka Karijord, Maria Axelsson, Aleena Gibson, Fredrik Norén, Lasse Samuelson och Eva Engdahl tilldelas stipendier. OBS! Endast inbjudna! Nordiska Museet, Stockholm 25/5

Vocalettes – releasefest för albumet Vocalettes In The Spirit Of Andrew Sisters feat. Robert Wells & Rhapsody Lounge Orchestra [Arthur Music / Universal Music] (som släpps 27/5) och kommande turnén Rhapsody In Rock. OBS! Endast inbjudna gäster! Wallmans Salonger, Stockholm 25/5

Gogoyoko – smygvisning av den isländska musiksajten gogoyoko, en ny marknadsplats för musik på nätet som lanseras i sommar. Senare på kvällen konsert med det isländska bandet For a minor Reflection Sverige i på Debaser Slussen. Arrangörer; Iceland Music Export i samarbete med HELENAOCHSOFIE. Islands ambassad, Stockholm 26/5

Thomas Di Leva – kosmisk ljuskväll. Kosmisk Ljusöverföring – Healing – Meditation – Samtal – Musik – Evighet. Anmälan: cosmiclight@telia.com alt. 070-434 95 00 Ljustemplet, Stockholm 26/5

ABBA för 600 körsångare – tiojubilerande kören Cantemus – med Sanna Nielsen som solist och under ledning av Sofia Staxäng och Göran Staxäng – uruppför nya körarrangemang på 14 av ABBA:s största klassiker signerade Martin Östergren. Berwaldhallen, Stockholm 26-27/5

The Refreshments A Band Gotta To Do What A Band Gotta Do [Darrow / BAM] – release 27/5

Deportees Under The Pavement – The Beach [Dolores / Virgin / EMI] – release 27/5

Dan Viktor Ett jävla liv [Popmate / Universal Music] – release 27/5

Iggy Pop Préliminaires [Virgin / EMI] – release 27/5

Phoenix Wolfgang Amadeus Phoenix [V2 / Cooperative Music / Universal] – release 27/5

Iron Maiden Flight 666 [EMI Music] – dvd, release 27/5

Mottagning för Roland Sandberg – …som efter nästan 26 år slutar som chef för Svensk Musik. Stockholm 27/5

Erik Söderlind – releasekonsert för nya albumet Twist For Jimmy Smith [Prophone / Swedish Jazz / Naxos]. Erik Söderlind, gitarr; Kjell Öhman, Hammondorgel; Magnus Lindgren, tenorsaxofon, flöjt; Martin Sjöstedt, kontrabas; Moussa Fadera, trummor. Fri entre! Mosebacke, Stockholm 27/5
International Music Summit – musikmässa med fokus på modern dansmusik. Gran Hotel, Ibiza 27-29/5
Europavox – fjärde upplagan av den pan-europeiska musikfestivalen. Loney Dear och I’m From Barcelona samt ytterligare 60 artister och band från 20 länder. Seminarium om svensk musikbransch, moderator: Claes Olson (redaktör, Musikindustrin). Clermont-Ferrand, Frankrike 27-31/5
Dan Curtin / Sbo K – Mobilee Records (ett av världens främsta skivbolag inom elektronisk dansmusik) flyger in två av sina tyngsta akter till stockholmsklubben Structure Sthlm. Clustret, Stockholm 29/5
Andreas Aleman – live. Fasching, Stockholm 29/5

Invigning av Göranssons Arena – Tomas Ledin, Malena Ernman, Fredrik Swahn m.fl på scenen. Sandviken 30-31/5

Paneldebatt om urban musik – musikjournalisterna och representanter från musikindustrin diskuterar urban musik. Mediapanel: Nanushka Yeanman (DN på stan), Calle Dernulf (P3), Tony Zolias (ZTV), Jens Dünkelberg (MRS Radio), Fredrik Franzén (Groove), Nicholas Ringskog Ferrada-Noli (Nöjesguiden), Andreas Jakobsson (UNT Nöje), Martin Brandt (Kingsize Magazine) och Henrik Burman (SVT). Moderator: Ametist Azordegan (SR Metropol/City/MTV). Lava / Kulturhuset, Stockholm 30/5

Sthlm Thrashfest – de fyra stockholmsbanden Raise Hell, Construcdead, Scarpoint och Sterbhaus arrangerar ”en redig mangelkväll” med thrash och death metal. Nalen, Stockholm 30/5

Dan Viktor – live på XO, Åmål 30/5

Sofia Karlsson – turnerar i Norge. Bergen 30/5, 1/6