13 maj 2009

David Mortimer-Hawkins till Sony Music

David Mortimer-Hawkins lämnar Universal Music. Fr.o.m. 1 juli kommer han istället att återfinnas som A&R Manager på Sony Music.
– Vi är oerhört glada över att ytterligare utöka vår A&R-avdelning med en av Sveriges högst ansedda A&R:s, säger Hasse Breitholtz, som i januari tillträdde som ny vd på Sony Music Entertainment Sweden AB.

– Tillsammans med våra andra satsningar på området har Sony Music nu ett komplett stall av kreatörer, entreprenörer och musikentusiaster som kommer att bidra till företagets fortsatta etablering som ett av världens mest framstående musikbolag, konstaterar Breitholtz.

David Mortimer-Hawkins har arbetat i musikbranschen sedan i mitten av 90-talet, då han inledde karriären på musikförlaget Sweden Music. De senaste åren har han varit A&R på Universal Music, där han bland annat har arbetat med artister som A Camp, Anna Ternheim, Dead By April, In Flames, Hellacopters, Lisa Miskovsky, Sahara Hotnights, The Cardigans och Jerry Williams.
– Efter snart sexton år inom koncernen – först på Sweden Music, sedan PolyGram, Stockholm Records och Universal Music, så känns det otroligt spännande att få möjligheten att börja arbeta ihop med Hasse Breitholtz och hans lag på Sony Music, säger David Mortimer-Hawkins.
– Det har varit fantastiska år här och jag kommer sakna arbetskamraterna och artisterna. Men jag ser fram mot att bygga upp ett nytt stall på Sony.

Claes Olson